Help

De Kennisbank is een collectie van antwoorden op vaak gestelde vragen Wat zijn de eerste stappen die ik moet nemen om mijn kanaal te laten groeien?

Oplossing

De snelste manier om je kanaal te laten groeien is om een e-mail te sturen naar [email protected] om tips voor je kanaal aan te vragen. Onze YouTube-experts zullen dan elk aspect van je YouTube-kanaal doorlichten. Van banner tot videotags, van afspeellijsten tot abonneerstrategieën. We zullen alles uitvoerig bekijken en tips geven voor verbetering.

In onze visie zijn de bouwstenen van een succesvol kanaal de volgende:

1. Maak betere video's
Alles begint met het maken van video's die écht de aandacht trekken en die écht waarde hebben voor je kijkers. Zorg ervoor dat je video's technisch goed in elkaar zitten, dat de vaart erin zit en dat de inhoud interessant of vermakelijk is voor je kijkers.

2. Heb contact met je publiek
Wie zijn jouw mogelijke kijkers? Waar kun je ze vinden? Hoe kun je laten zien dat jij bestaat? Zorg ervoor dat je zichtbaar wordt in de community. Schrijf veel positieve reacties (zonder spam) bij video's die lijken op de jouwe. Gebruik de sociale media om mensen te volgen die hetzelfde doen als jij. En werk samen met andere YouTubers om te profiteren van elkaars publiek.

3. Breid je publiek uit
Probeer je video's te optimaliseren voor de zoekmachines. Maak dus video's over onderwerpen waar veel mensen op zoeken. Zorg dat de titels en thumbnails aantrekkelijk zijn. Deel je video's goed op de sociale media. Gebruik infokaarten en eindschermen om je kijkers door te sturen naar andere interessante video's.

4. Verdien meer geld
Als je video's echt de moeite waard zijn en je publiek begint ook al wat groter te worden, kun je proberen om met YouTube meer geld te verdienen. Dit kun je steeds verder opbouwen. Misschien verdien je in het begin maar €1,- per maand. Maar de volgende maand kan dit wellicht €2,- worden. En misschien in de toekomst wel €10,- of €20,- of €50,-. Enkele van onze partners verdienen met hun kanalen zelfs zoveel dat ze van YouTube echt hun werk kunnen maken.

Onze missie is om jou te helpen bij elke stap. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen en wij staan voor je klaar.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid